Yunus Emre Devlet Hastanesinde Hemşirelikte Basınç Yaralanmaları Sempozyumu Düzenlendi
27 Ekim 2023

Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanemiz Konferans Salonunda düzenlenen sempozyum, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Eskişehir İl Sağlık Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Yaşar BİLDİRİCİ’nin açılış konuşmasıyla başladı.
Sempozyuma İl Sağlık Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Yaşar BİLDİRİCİ, Acil Sağlık Hizmetleri- Sağlık Hizmetleri Başkanı Op. Dr. Ersin IŞILDI, Destek Hizmetleri Başkanı Dr. Seydi Ahmet GÜLLÜ, İlaç ve Tıbbi Cihaz Hizmetleri Başkanı Mücahit Said DESTİCİ, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ayfer AÇIKGÖZ, Hemşirelikte Yönetim Anabilim Dalı Başkanı Doç.Dr.Aysun TÜRE, THD Eskişehir Şube Başkanı Gamze ONAR BAŞARANGİL, Yunus Emre Devlet Hastanesi Başhekim Vekili Uzm. Dr. Gamze AKIN MUMCU, hastane yöneticileri, sağlık personeli, çevre illerden gelen hemşireler ve hemşirelik öğrencileri katılım sağladı.
İl Sağlık Müdürümüz Dr. Ögr. Üyesi Yaşar BİLDİRİCİ, yapmış olduğu konuşmasında;
Eskişehir Osmangazi Üniversitesinin değerli bilim insanları, kıymetli hemşirelerimiz ve mesleğe adım atmak üzere katılım sağlayan kıymetli öğrencilerimiz;
Yaşlanan nüfus ve kronik hastalıkların tedavi edilmesi, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de "bakım kavramı" nın önemini ortaya koymuştur. Hemşirelik mesleği de bu gibi toplumsal ihtiyaçlardan doğan insan sevgisi, özveri, sabır ve hoşgörü kavramları ile büyüyen, gelişen çok yönlü bir meslektir.
Mesleğin kendini her daim geliştirmesi, gerek bilimsel gerek klinik araştırmaların kanıt düzeylerini yükseltmesi ile mümkün olacaktır. Bu tarz sempozyum, kongre, seminer içerikleri tüm mesleklerde olduğu gibi hemşirelik mesleğinde de önemli bilimsel sonuçlar doğuracaktır.
Yara bakımının doğru ellerde, doğru tedavi ve bakım ile kısa bir süre zarfında pozitif sonuçlar vermesi ülkenin sağlık politikasının başarılı olduğunun göstergelerinden birisidir.
Bizler de mesleğe katkı sağlamak isteyen tüm hemşirelerimizin destekçileri olmaya devam edeceğiz.
Sempozyumumuzun tüm hemşirelerimize ve öğrencilerimize katkı sağlamasını diler emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ederim.

• basınç1.jpg
  • basınç2.jpg