26 Ekim Hasta Hakları Günü
26 Ekim 2023

“26 Ekim Hasta Hakları Günü” münasebetiyle İl Sağlık Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Yaşar BİLDİRİCİ koordinesinde, ilimizde faaliyet gösteren Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi, Eskişehir Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hastanesinde, ayaktan ve yatarak tedavi gören hasta ve hasta yakınlarımız ziyaret edilerek, “Hasta Hakları” hakkında bilgilendirmeler yapıldı.
Etkinliğe İl Sağlık Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Yaşar BİLDİRİCİ, Acil Sağlık Hizmetleri, Sağlık Hizmetleri Başkanı Op. Dr. Ersin IŞILDI, Yunus Emre Devlet Hastanesi Başhekim Vekili Uzm. Dr. Gamze AKIN MUMCU, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Başhekimi Dr.Dt.Kadir GÖRDELİ, Osmangazi Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof.Dr.Haluk Hüseyin GÜRSOY ve Hastane Yöneticileri katıldı.
Hasta haklarının kanun maddeleriyle güvence altına alındığını ifade eden İl Sağlık Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Yaşar BİLDİRİCİ, "Hasta hakları gününde, hasta hakları konusunda farkındalık oluşturarak, kaliteli sağlık hizmeti alma ve sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesini, bunun yanı sıra hastanın saygınlığının korunarak, teşhis ve tedavinin her aşamasında aktif katılımının sağlanmasını amaçlıyoruz.Hastanelerimizin hasta hakları birimlerine başvuran her hastamızın şikayet, öneri ve teşekkür şeklindeki başvuruları uzman danışmanlarımızca değerlendirilerek çözüme kavuşturulmakta ve hasta mağduriyetlerinin büyük oranda önüne geçilmektedir. Hasta ve çalışanlarımızın işbirliği ile Eskişehir'de sağlık sistemini çok daha yukarılara taşımakta kararlıyız." dedi.

• Hasta Hakları Günü 3.jpeg
  • Hasta Hakları Günü 4.jpeg